Onze blogs


Niets doen is geen optie!

Grotere organisaties zullen echt werk moeten gaan maken om binnen de cultuur de jonge professionals te laten excelleren. Dat betekent dat je als organisatie ook begrijpt wat deze jonge professionals drijft. Met de juiste aanpak staat het talent aan de deur te dringen en breng je een frisse wind binnen die de organisatie zo nodig heeft. 

Wat wordt de grootste kunst in 2018?

De grootste kunst in 2018 zal worden om de juiste mensen aan je te verbinden. Niet alleen zal het werk in rap tempo veranderen, maar de krapte op de arbeidsmarkt neemt in 2018 extreem toe. De grote vraag zal dus worden wie er bij je (wil) werken. Niet alleen zul je ervaren dat mensen die het niet naar hun zin hebben bij je vertrekken — wie blijven er eigenlijk? — maar het aantrekken van goede mensen zal lastig zo niet heel moeilijk worden.

organisaties verouderen.

De economische recessie heeft het meeste impact gehad op de jongst werkende generatie, generatie Y (1985-2000). Zij kwamen in een vacaturestop terecht, voornamelijk binnen de publieke sector was het moeilijk om voet aan de grond te krijgen, met als resultaat dat generatie Y slecht vertegenwoordigt is binnen de publieke sector. Terwijl veel organisaties juist deze young professionals hard nodig hebben om hun cultuur op te frissen.