Team


De grootste kunst in 2018 zal worden om de juiste mensen aan je te verbinden. Niet alleen zal het werk in rap tempo veranderen, maar de krapte op de arbeidsmarkt neemt in 2018 extreem toe. De grote vraag zal dus worden wie er bij je (wil) werken. Wij hebben verstand van young professionals. Wij hebben ook verstand van cultuurverandering. Hoe hou je ze binnenboord en hoe krijg je ze aan boord? Daar kunnen we je dus bij helpen. 

Marieke Grondstra

 

Sinds de start van mijn carrière als organisatie adviseur raakte ik meer en meer geïntrigeerd door de manier waarop mensen met elkaar samenwerken, en met name hoe leeftijdsverschillen bijdragen aan de kwaliteit van die samenwerking. 

 

Ik maak mensen bewust van hun eigen kracht zodat de talenten van ieder individu en elke werkende generatie effectief ingezet worden binnen de organisatie. Hoe ‘normaler’ het wordt voor alle generaties om met hun talent en passie bezig te zijn, hoe makkelijker het wordt om als individu, generatie, en organisatie echt te ontwikkelen en het verschil te maken.

Ron van Es

 

Ik ben ervan overtuigd dat young professionals die met een persoonlijke en professionele purpose willen werken een verrijking zijn voor organisaties. 

 

De grootste kunst in 2018 zal dus — naast het werven en behouden van de juiste mensen — het verleggen van de focus worden binnen de organisatie. Wat is echt van belang? Wat is de betekenis van ons werk? Wat is onze purpose? Met een helder verhaal over een betekenisvolle organisatie lukt het in 2018 om de juiste mensen aan boord te houden, maar ook om de juiste mensen aan boord te krijgen.